Mikä on JOTI?

Jamboree On The Internet eli JOTI on kansainvälinen partiotapahtuma, joka järjestetään joka vuosi lokakuun kolmantena kokonaisena viikonloppuna. JOTI alkaa perjantaina ja lauantain välisenä yönä keskiyöllä paikallista aikaa ja kestää 48 tuntia siitä eteenpäin. Viikonlopun aikana partiolaiset keskustelevat toisten partiolaisten kanssa internetin välityksellä IRCissä, sähköpostitse, WWW-sivustoilla (esim yhteisöpalvelut ja foorumit), pikaviesteillä sekä puhe- ja videoyhteyksin. JOTI:n osallistuu vuosittain tuon viikonlopun aikana noin miljoona partiolaista!

Lisäksi JOTIssa voi tehdä myös seuraavia asioita: osallistua kansainvälisiin JOTA-JOTI peleihin, kuten JamPuzzle, suorittaa IRC-liljaa tai tietenkin uusien ikäkausiohjelmien aktiviteetteja, sekä ylläpitää kielitaitoa ja pitää hauskaa vanhojen ja uusien partiokavereiden kanssa! JOTIin voi osallistua yksin tai yhdessä ryhmän kanssa, kotoa tai jostain yhteisestä tapahtumasta.

JOTI ei ole vain irkkausta ja netissä surfailua. Kun yhteydet pätkivät ja koneet eivät suostu toimimaan on syytä olla varautunut muilla ajanviettotavoilla. Lautapelit tai twister ovat helppoja varaohjelmia. Hieman haastavampaa varaohjelmaa kaipaavalle voimme suositella esimerkiksi elektroniikkasarjojen kolvausta!