Muista lähettää lehdistötiedote JOTI-tapahtumastanne!

JOTI viikonloppu lähestyy kovaa vauhtia, aikaa on enää kaksi- ja puoliviikko itse tapahtumaan.  Lippukuntien omiin tapahtumiin kannattaa kutsua mukaa median edustaja, tekemään juttua juuri teidän tapahtumasta. Näin sekä teidän lippukunta, että JOTA-JOTI saa näkyvyyttä mediassa. Median kutsuminen onnistuu parhaiten lähettämällä lehdistötiedote. Lehdistötiedotteita voi lähettää esimerkiksi piiritoimistojen kautta, näin tiedote tavoittaa mahdollisimman monen median edustajat.

Lehdistötiedotteen tulisi olla lyhyt ja ytimekäs, mutta sen tulisi sisältää olennaiset tiedot tapahtumasta. Yli yhden A4 arkin tiedotetta ei kannata lähettää. Lehdistö tiedotteeseen on myös erittäin tärkeätä mainita keneltä saa asiasta lisätietoa, sekä muistaa mainita yhteystiedot (puhelinnumero ja sähköposti).  Kannattaa myös mainita mistä asiasta saa lisätietoa, esimerkiksi teidän JOTI-tapahtumanne www-sivut ja http://joti.partio.net/ .

Apua lehdistötiedotteen tekemiseen voi kysellä piirin tiedottajalta/viestintäihmisiltä, tai Suomen Partiolaisten JOTI-koordinaattorilta (matti.hirvonen (ät) partio.fi). Myös lisätieto lehdistötiedotteen tekemiseen löytyy Internetistä, esimerkiksi Lukiolaisten Liiton sivulla on hyvä ohje tiedotteen tekemiseen http://www.lukio.fi/service.cntum?pageId=114322