Tapahtuman aikana

Mikäli pidätte samoilija- tai vaeltajavartion oman JOTI -tapahtuman pystytte varmaan keskenänne toimimaan ilman kummallisempia sääntöjä. Mutta jos järjestätte isomman tapahtuman jonne tulee nuorempia partiolaisia kannattaa aluksi käydä tapahtuman pelisäännöt yhdessä läpi, näin vältyttään monelta ikävältä väärin käsitykseltä.

Tapahtumanaikataulu kannattaa laittaa esille paikkaa josta sen näkee helposti. Aika taulun voi myös laittaa esille tapahtummanne internet sivulle. Tällöin kaikki osallistujat tietävät moneltako pitää olla ja missä.

 

Merkit

Pohjoismaiset tapahtumamerkit kannattaa tilata ajoissa, jotta saatte ne varmasti ennen JOTI viikonloppua. Mikäli teillä on tiedossa erittäin iso JOTI tapahtuma (yli 40 henkeä), kannattaa asiasta ilmoittaa hyvissä ajoin, niin merkkejä osataan varata tarpeeksi varastoon. Merkkejä voi tilata tältä sivustolta. Kannattaa miettiä etukäteen myös missä vaiheessa merkit jaetaan osallistujille.

 

Ohjelma

Erilaisisia JOTI tekemisiä on listattu kohtaan "Mitä tehdä JOTI:ssa". Nuoremmille saattaa pelkkä koneella "chattaily" käydä nopeasti tylsäksi joten kannattaa miettiä jo etukäteen muutakin oheistekemistä tapahtumaan. Myös erillaisia kilpailuja kannattaa miettiä etukäteen. Voi käydä myös niin, että internet yhteys on hetken aikaa poikki joten sellaisenkin varalta on hyvä olla valmiiksi mietittyä ohjelmaa.

 

Muonitus

Karkki ja limppari ovat monelle tärkeä osa JOTI viikonloppua, mutta monipuolista ja terveellistä ruokaa ei kannata kokonaan unohtaa edes JOTI:n aikana. JOTI:n aikana on hyvä tarjota lämmin ruoka kahdesti päivästä, joista ainakin toinen olisi jotain muuta kuin pizzaa tai tortilloja. Lämpimän ruuan nauttiminen vähentää huomattavasti sokerista tulevaa huonoa oloa. Mikäli aiotte istua JOTI:n aikana myös läpi yön tietokoneiden äärellä, kannattaa varata myös yöksi jotain suolaista syötävää, ettei koko yö mene energiajuoman ja karkkien avulla.

Jos teillä on perinteisiä JOTI-ruoka reseptejä ja haluatte kertoa niistä myös muille otamme mielemmä vastaan nämä ja voimme koostaa JOTI -keittokirjan. Vinkkejä voi laittaa myös Partiowikiin.