Pikaviestimet

MSN Messenger, mese

Pikaviestiohjelmia on useita, mutta suosituimmaksi on noussut Microsoftin Messenger eli tuttavallisemmin mese. Sillä voi keskustella suoraan netin ylitse ystävien kanssa, mutta irkin kaltaisia kaikille avoimia "kanavia" ei ole. Messengerillä voi tekstijuttelun lisäksi keskustella äänen ja videon avulla sekä jakaa tiedostoja.

ICQ

ICQ (I Seek You) on ohjelma, joka ilmoittaa, kun ystäväsi tai kollegasi ovat Internetissä sekä mahdollistaa yhteyksien pidon heidän kanssaan. ICQ:n kotisivujen http://www.icq.com/ mukaan ohjelmalla voi chattailla, lähettää viestejä ja tiedostoja, vaihtaa WWW-osoitteita, pelata pelejä, tehdä omat kotisivut ja surffata netissä ystävien kanssa sekä paljon muuta. ICQ:ta voi myös käyttää ryhmien kesken, konferenssien tms. pitoon. ICQ:ta voivat käyttää yli 13 vuotiaat.

Skype

Skype on maailman valloittanut sovellus internet-puheluista (VOIP). Sen välityksellä voi puhua ilmaiseksi mihin tahansa Skypeen maailmassa. Lisämaksusta onnistuvat puhelut myös perinteisiin puhelimiin. Tietokoneessa tulee olla kaiuttimet ja mikrofonit. Nettikameralla voi soitella videopuheluita. Puheluiden lisäksi skypessä on pikaviestimien kaltainen chat mahdollisuus. Skypessä ei ole yleisiä kanavia jonka takia se soveltuu lähinnä yhteyden pitoon vanhojen tuttujen kanssa. Lisätiedot Skypen kotisivuilta.

 

Muut pikaviestimet

ICQ:n ja MSN messengerin lisäksi on olemassa muitakin pikaviestiohjelmia, kuten esimerkiksi Google Talk ja Twitter.

Koska erilaisia pikaviestiohjelmia on paljon, on tehty myös pikaviestiohjelmia joilla pystyy kommunikoimaan eri ohjelmien käyttäjien välillä. Tälläistä käyttävän ei tarvitse asentaa kuin yksi pikaviestiohjelma voidakseen kommunikoida kaikkien pikaviestimien kanssa. Osalla näistä ohjelmista pääsee myös IRC:iin. Ohjelmia on saatavilla niin Windowsille, Linuxille kuin Macille. Näitä pikaviestiohjelmia ovat esimerksi: Miranda IM, Pidgin (entinen Gaim) sekä Trillian.