Sähköposti

Irkatessa voit vaihtaa sähköpostiosoitteita ja aloittaa niin kirjeenvaihdon. Kotisivuilta löytyy myös sähköpostiosoitteita, joihin voi kirjoitella ja vaikka kysyä paikallisesta partiotoiminnasta lisätietoja.

 

Osoitteet

Ilmaisia sähköpostiosoitteita on tarjolla useita mm. Microsoft http://www.hotmail.com/, MTV3 http://www.luukku.com/ tai Googlen G-mail. Nämä sähköpostiohjelmat toimivat WWW-selaimilla. Useita sähköpostitilejä voi lukea myös erillisellä sähköposti ohjelmalla. Tälläisiä ohjelmia on esimerkiksi Thunderbird ja Outlook.

Esimerkiksi vartion tai lippukunnan osoitteeksi on syytä harkita edelleenohjausosoitetta, eli osoitteeseen tuleva posti ohjautuu suoraan jonnekin toiseen paikkaan, esimerkiksi ryhmän johtajalle.

Nettipartiolaisilta saa jäsenetuna <tunnus(at)partio.net> edelleenohjausosoitteita. Sähköpostiosoitteita saattaa saada myös ilmaiseksi internet yhteyden tarjoajalta tai niitä voi ostaa kaupallisilta yhtiöiltä.

Rekisteröitymällä kansainväliselle JOTA-JOTI sivustolle osoitteessa http://www.jotajoti.org, saa käyttöönsä tunnus@jotajoti.org edelleen ohjaus osoitteen joka on toiminnassa muutaman kuukauden JOTI:n jälkeen. Sivustolle voi rekisteröidä myös ryhmätunnuksen ja silloin saa ryhmällensä oman edelleen ohjaus osoitteen.

 

Postituslista

Paras vaihtoehto partioryhmien väliseen sähköpostien vaihtoon on postituslista. Eräänlaisen postituslistan voi tehdä omaan sähköpostiohjelmaansa lisäämällä osoitteita ns. ryhmäaliaksen alle. Paras vaihtoehto on kuitenkin erityisen postituslista-ohjelmiston käyttäminen. Listalle voi yleensä kukin itse liittyä ja erota. Tämä säästää sähköpostiosoitteiden ajantasalla pitämisen vaivan kaikilta listalla olevilta. Listalle voidaan laittaa erilaisia rajoituksia, esimerkiksi lista voidaan sulkea niin, että vain sillä olevat voivat lähettää sinne viestejä.

Omaa postituslistaa voi anoa Suomen Partiolaisten palvelimelta http://lilja.partio. Liljapalvelimen listoissa tosin on ollut ongelmia viime aikoina. Nettipartiolaisten jäsenenä saat käyttöösi yhden jotain@postilista.fi sähköpostilistan. Myös ostamalla Nettipartiolaisilta sivutilaa saa käyttöönsä sähköpostilistoja. Ilmaisia postituslistoja (mainoksien kera) saa esimerkiksi osoitteesta http://groups.yahoo.com/.