Uutisryhmät

Uutisryhmät eli nyyssit (news) ovat Internetin tekstimuotoisia keskusteluryhmiä, jotka toimivat ilmoitustaulujen tavalla. Uutisryhmiä on tuhansia eri aihepiireistä, partioaiheisia ovat esimerkiksi sfnet.harrastus.partio. Ryhmiä pääsee lukemaan uutisryhmienluku-ohjelmilla tai esimerkiksi Thunderbirdllä. WWW:ssä voi seurata uutisryhmiä osoitteessa http://groups.google.fi.

 

Uutisryhmäverkkoa kutsutaan Usenet:ksi (vrt. WWW). Se muodostuu uutispalvelimista, jotka välittävät viestejä toisilleen. Lähetetty (eli postattu) viesti välittyy nopeasti ympäri maailmaa. Muut voivat kommentoida viestiä ja kommenttien "jonoja" kutsutaan thread:eiksi eli säikeiksi. Nyysseissä kommentit ovat joskus kärjistettyjä, joten niitä kutsutaan fleimeiksi (flame).

 

Lisää uutisryhmistä on osoitteessa http://www.cs.tut.fi/%7Ejkorpela/nyysit. Uutisryhmien suosio on hiipunut WWW:n laajentaessa toiminnallisuuksiaan keskusteluryhmiin. Esimerkiksi partio.netistä voi partioprojekteille ja -ryhmille saada WWW-pohjaisen keskustelupalstan.